expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

lauantai 25. lokakuuta 2014

Baking day


Sämpylöitä ja tinasotilaita.
Hampurilaisia ja vieraita.
Niistä on tämä lauantai-aamu tehty.
Ihana ja rauhallinen päivä tiedossa.
Maassakin on vielä luminen peitto
muistona eilisestä lumipyrystä.

Tinaballerina on muisto lapsuudestani.
Joitain vuosia sitten suklaamunan sisältä kuoriutui sille kaveriksi tinasotilas.
Tytöt aina välillä tykkäävät leikkiä näillä.
Sämpylöiden paistuessa
tinafigurit pääsivätkin ties minkälaisiin seikkailuihin.

Lounaaksi meillä syötiin kotitekoisia burgereita.
Omnom.
H⃝y⃝v⃝ä⃝ä⃝ v⃝i⃝i⃝k⃝o⃝n⃝l⃝o⃝p⃝p⃝u⃝a⃝


Rapeat sämpylät

11 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
7 dl vettä
1 kuivahiivapussi (tai 25-30g tuorehiivaa)
1,5 tl suolaa
Ripaus sokeria 
& hulaus öljyä

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää reilusti kädenlämpöinen vesi ja öljy. Vaivaa taikinasta tasainen. Taikina saa jäädä melko löysäksi.

Anna taikinan kohota n 30 min liinan alla. Pyörittele taikinasta sämpylöitä ja anna kohota pellillä liinan alla vielä vähintään n.15 min. Tee viillot sämpylöiden päälle ja paista uunissa n.30 min 200-230 asteessa riippuen uunin tehosta. Älä laita sämpylöitä liinan alle enää uunin jälkeen, mikäli haluat rapeuden säilyvän. 




8 kommenttia:

  1. Oi pitää kokeilla! Meillä leivottiin keväällä paljon leipää, mutta nyt se on jäänyt. Ruisjauhoja on kaapissa vaikka kuinka, joten tässä olisi nyt edes hieman käyttöä sille. :)

    VastaaPoista
  2. :) onhan se tuore sämpylä vaan aika hyvää.. Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Nam, näyttää tosi herkullisilta! Mukavaa sunnuntaita! <3

    VastaaPoista
  4. Rakastan leipää ja leivotaan lasten kanssa usein sämpylöitä. Mitä ihanempaa voikaan olla kuin tuoreet sämpylät lauantai aamuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) minä voisin leipoa useammin! Pian ne limppuajatkin ovat käsillä omnom ;)

      Poista